Eddy Zoëy - De Geschiedenis Van De Nl's-talige Popmuziek

In ‘Van Boudewijn de Groot tot Lil’ Kleine’ neemt Eddy Zoëy je mee op reis door de Nederlandstalige popgeschiedenis. Eddy Zoëy en zijn formidabele band laten alle iconische liedjes horen, die inhoudelijk stáán, voor exact die tijd. Een avond van jeugdsentiment en -op z’n minst- mee-neuriën (hoogstwaarschijnlijk; hard meezíngen), want ‘Van Boudewijn de Groot tot Lil’ Kleine’, is één groot feest van herkenning! 
Eddy vertelt gepassioneerd. De Nederlandse taal in de popmuziek, er is veel over te doen; sommigen háten het, anderen wíllen niet anders. De reden? Muziek in je moerstaal komt harder binnen en dat kan enorm confronterend zijn. Wanneer een lied in ’t Nederlands wordt gezongen, kún je niet om de inhoud heen. Eddy gaat in op de inhoud en tijdsgeest van alle liedjes die ze spelen. 
Van de keurige jaren 50 (‘Ik hou van jou, blijf je trouw’), naar ’t rock-‘n-roll van de jaren 60 (‘Kom van dat dak af’), van de politiek verantwoorde jaren 70 (‘Meneer de President’), naar het Nederpop in de jaren 80 (‘Is dit alles’), van het niks-aan-de-hand in de jaren 90 (‘Het is een nacht’) naar ’n eigenwijs decennium van deze eeuw (‘Watskeburt’) door naar het nú van ‘Drank & Drugs’. En dit is nog maar een béétje van wat voorbij komt! 
Niet alleen onze muziek verandert (orkest, rock-‘n-roll, rock, disco, punk, dance), maar net zo duidelijk ook de thema’s én ons taalgebruik. 
Laat je meenemen op een prácht-trip door de tijd van het Nederlandstalige lied met onder andere: Doe Maar, Frank Boeijen Groep, Acda & De Munnik, Bløf, Het Goede Doel, André Hazes, Guus Meeuwis, Marco Borsato, Ramses Shaffy, De Dijk, The Scene, De Jeugd Van Tegenwoordig, Nielson, Van Dik Hout, Boudewijn de Groot, 
Peter Koelewijn, Ronnie Flex; álles komt voorbij in deze supermix van het beste wat Nederland te bieden heeft gehad én nog te bieden heeft!

Arrangementen

De voorstelling is uit te breiden met een theaterdiner voor slechts € 25 p.p.

In de pauze genieten van een drankje en versnapering voor € 5 p.p. zonder dat je in de rij moet staan!

Na afloop nog even gezellig napraten over de voorstelling is natuurlijk mogelijk aan de gezellige bar in grand-café The Lux.

En voor wie van buiten Zeewolde komt, kunnen we een overnachting aanbieden voor slechts € 75 voor een tweepersoonskamer en dit is inclusief het ontbijt.

Eddy Zoëy is te zien op zaterdag 23 februari 2019 om 20.00 uur in The Lux, te Zeewolde. 

Geïnteresseerd?